Werkwijze

We brengen deskundigheid, creativiteit en ervaring in. We doorgronden de mogelijkheden die uw ruimte biedt. En leggen u een intrigerend ontwerp ter bespreking voor. Na goedkeuring van het definitieve ontwerp verzorgen we – indien nodig – de omgevingsvergunning. Is de verbouwing eenmaal achter de rug, dan proeft u het grote genoegen van een sprankelend nieuwe ruimte.

Intake

Als u overweegt om Kobaltblauw in te schakelen, dan maken we een afspraak voor een vrijblijvend intake gesprek. Kobaltblauw komt langs voor een kennismaking, om alle wensen en ideeën te bespreken, de situatie te bekijken, en het programma van eisen te bepalen.

Offerte

Het programma van eisen, het PVE, geeft een goed beeld van de werkzaamheden die van Kobaltblauw worden verwacht. Het is standaard dat we - aan de hand van een vergunningcheck - vooraf bekijken of een omgevingsvergunning vereist is. Op basis van het PVE wordt een offerte voor het project gemaakt. Na goedkeuring kan het werk beginnen.

Schetsontwerp

Er volgt een schetsontwerp, meestal met een aantal varianten, dat aan de hand van tekeningen en een model besproken wordt. De tekeningen worden met ArchiCAD vervaardigd, een 3D tekenprogramma. De eerste ontwerpen zijn dus meteen in 3D te zien en geven een super realistisch beeld van de nieuwe situatie. 

Definitief ontwerp en - indien nodig - bouwaanvraag

Na het voorlopig ontwerp volgt het definitieve ontwerp. Nadat het plan ook constructief is doorgerekend wordt, indien nodig, de bouwaanvraag gedaan. Het constructieve gedeelte besteden we, in overleg met u, uit aan een erkend constructief bureau.

Aanbesteding

Voor de aanbesteding maakt Kobaltblauw bouwvoorbereidingstekeningen en een technische omschrijving, die een goed beeld geven van de werkzaamheden voor de aannemer. Indien gewenst begeleidt Kobaltblauw het uitnodigen en selecteren van meerdere aannemers. De selectie vindt onder meer plaats op basis van het vergelijken van de prijsaanbiedingen en de kwaliteiten van de aanbiedende partijen.

Realisatie

Zodra de eventuele omgevingsvergunning binnen is en het contract met de aannemer getekend is, kan de bouw beginnen. In bouwbesprekingen met de aannemer en de opdrachtgever adviseert Kobaltblauw over de uitvoering van het ontwerp.

Algemene voorwaarden

Kobaltblauw werkt volgens de algemene voorwaarden van de Consumentenregeling 2013.

Geïnteresseerd geraakt?

Ik help je graag verder!

Agaath Schedler
foto-agaath-v2.png